Achter de schermen bij het Scuderia Ferrari Formule 1 team 4:

Ik ben al voordat de wekker gaat klaar wakker. Sterker nog, ik heb bijna geen oog dichtgedaan! De eerste dag op bezoek bij Ferrari heeft mij zoveel nieuwe prikkels gegeven. Eerst roomservice besteld voor een cappuccino! Vervolgens snel onder de douche, en daarna naar het restaurant. De Zwitser is al in het restaurant. Ik schuif bij hem aan, we ontbijten samen en nadien zijn we weer onderweg naar het circuit. Aangekomen op het circuit gaan we ieders onze weg. Terwijl ik op mijn gemakje richting de paddock loop voel ik de spanning in mezelf weer opbouwen. Nog altijd kan ik niet geloven dat ik nog een dag bij Ferrari ga doorbrengen! Op de paddock is het al weer aardig druk, en bij sommige teams zie je bestelbusjes geparkeerd staan die onderdelen komen brengen. Formule 1 op zijn best! Het is best koud in de ochtend, echter het zonnetje dient zich weer aan. Alles wijst op een zonnige dag. Eenmaal bij Ferrari aangekomen groet ik Francesca, en we gaan samen de hospitality van Ferrari binnen.

Jean Alesi

Het is best druk in de unit, en we lopen samen naar een tafeltje om de dag te bespreken. Terwijl we richting de tafel lopen wordt ik begroet door vrijwel iedere Ferrari medewerker. High fives, stevige handdrukken, en zelfs een knuffel komen in het begroeten voorbij. Ferrari voelt echt als one big happy family! Op het moment ik wil gaan zitten zie ik in mijn ooghoek oud Formule 1 coureur Jean Alesi. Jean zit op zijn gemakje aan een bakje koffie en kijkt aandachtig naar de TV schermen (tijdwaarneming). Persoonlijk heeft Alesi voor mij veel betekend tijdens mijn jeugd. Hij was een geweldige coureur met zo ontzettend veel passie. Altijd op het randje, en soms erover. Ik besluit om op hem af te stappen om te vragen of ik met deze legende op de foto mag. Jean lijkt enigszins verbaast dat ik hem aanspreek. De beste man rijdt al jaren geen Formule 1 meer. Een echte fan kent het verleden van de F1, inclusief haar coureurs. Vol trots poseer ik met Alesi! Nadat de foto is gemaakt, ga ik weer terug naar de tafel waar Francesca inmiddels is aangeschoven. Francesca geeft aan dat deze dag voor mij de meest ultieme dag ooit zal worden! Verder zegt ze niks over de agenda van de dag. Uiteraard heeft zij mij heel erg nieuwsgierig gemaakt naar de surprise! Tussentijds wachten we nog op Mario en een kennis van hem. We zijn die dag met drietjes. Als een kind in de snoepwinkel kijk ik wederom mijn ogen uit in de hospitality unit, terwijl ik mag genieten van een heerlijk bakje cappuccino. De Italianen zijn ondertussen druk aan het werk, en ik zit daar gewoon tussen. Echt onbeschrijfelijk het gevoel dat ik voel op dat moment! Mario en zijn vrouwelijke kennis (haar naam is mij ontgaan helaas) komen inmiddels binnen gewandeld. Ik stel me keurig aan haar voor en ze komen erbij zitten. Francesca verteld over de speciale dag, zonder er op door te gaan. Zoals ik al eerder heb aangegeven, Mario hoort zowat bij het interieur van Ferrari, en hij weet wat er bedoeld wordt met die surprise. Met een gebalde vuist stompt hij zachtjes tegen mijn schouder. We kijken elkaar aan, en hij zegt:”A very special day for you Jack.” Ik zie de ogen van Mario glinsteren, en ik kan mijn lach niet onderdrukken. Door Mario voel ik een vibe, die ik nog niet eerder heb gevoeld. Hij heeft net zoveel passie voor de Formule 1 als ik. Francesca vraagt wat we willen doen in de ochtend tot net voor de lunch. Ik stel voor om weer naar de pits van Ferrari te gaan. Voor mij is dat simpelweg de mooiste plek. Mario en zijn kennis hebben andere plannen in de ochtend, dus ik ga samen met Francesca naar de pits.

Daniel Ricciardo in slowmotion.

Aangekomen op het “vertrouwde” plekje in de Ferrari pitbox geeft Francesca aan dat ze een headset gaat halen, om zo het contact tussen Charles en het team te kunnen volgen. Hierdoor weten wij precies wat Ferrari die ochtend aan het testen is. En het is achteraf erg handig gebleken om de meest waanzinnige foto’s en filmpjes te maken! Persoonlijk zie ik pas echt hoe dichtbij ik bij de bolide van Ferrari ben, als ik tussendoor naar een filmpje kijk wat ik die ochtend heb opgenomen van Charles Leclerc. Hij rijdt nog net niet over mijn voeten! Met Francesca en de Ferrari headset heb ik de tijd van mijn leven! Je voelt, ziet, ruikt, ademt, en hoort Ferrari, en de Formule 1! De tijd gaat richting de lunch, en Francesca komt met de verassing! Ik, Mario, en zijn vriendin mogen tijdens de lunch in de Ferrari pitbox! Dus niet het gedeelte waar we nu staan, nee, nu gaan we echt achter de schermen. Ik mag zo meteen in het hart van Ferrari gaan kijken, wauw! En als we willen, dan kunnen we ook nog een keer met Charles op de foto. Met het laatste daar begint het mee. De foto’s (normaal gesproken) zouden worden gemaakt op het speciaal ingericht plekje voor de media. Het is aan de achterkant van de pitbox, met tegen de muur aan geschroefd de sponsoren van Ferrari. Reclame is immers van levensbelang in de sport. Francesca geeft aan dat ik op dat specifieke plekje moet gaan staan, en dat Leclerc eraan komt voor de foto. Inmiddels sta ik een kleine 30 seconde op dat plekje, en voor mij wordt het drukker. Mensen van de pers, publiek, allemaal staan ze mijn kant op te kijken als Charles komt aangelopen. Op dat moment wist ik dat de foto niet ging lukken, zo druk was het ineens, haha!

De Ferrari headset!

Leclerc wil naast me komen staan voor de foto, en hij wordt zowat bestormd door alles en iedereen! Gelukkig is de gang van de Ferrari pitbox verboden voor pers en publiek! Francesca vraagt of wij hier de foto met Charles willen maken, aangezien het speciaal ingerichte plekje even geen optie is. Uiteraard maakt mij het werkelijk niks uit, aangezien ik al foto’s met Leclerc heb. De ontstane situatie voor de Ferrari pitbox vind ik veel interessanter. Wat een drukte aan mensen voor de ingang! Zelfs de Ferrari fotograaf is van slag! Op zo een moment begrijp je ineens wat voor een druk de Formule 1 coureurs iedere dag over zich heen krijgen. Iedereen wil iets van ze, echt iedereen! Nadat de foto’s gemaakt zijn is het tijd om naar de nieuwe Ferrari te gaan kijken! Gedurende de lunch is Ferrari de auto aan het aanpassen voor Sebastian Vettel. “Seb” gaat na de lunch verder met testen voor Ferrari. Vettel was een paar dagen wat “ziekjes” geweest, maar nu weer fit genoeg om te rijden.

Op de achtergrond de fotograaf van Ferrari, die door de paniek aan de verkeerde kant staat.

Ik krijg niet in mijn hoofd verwerkt wat mijn ogen zien! De nieuwe SF1000 staat in de box zonder bodywork, en een tiental Ferrari monteurs zijn druk in de weer om de auto aan te passen voor Sebastian, evenals het maken van kleine aanpassingen aan de afstelling. Wauw! Dit stukje van de pitbox is top secret, en logischerwijs mogen er geen foto’s e.d. gemaakt worden. De SF 1000 “zonder kleren” is zo bijzonder om te zien! De techniek in een F1 bolide is werkelijk uniek, en heeft wat weg van ruimtevaarttechniek. De bolides zijn ontzettend klein, en als je dan ziet hoe ieder plekje onder het bodywork wordt benut, ongekend knap! Een Formule 1 auto bestaat uit meer dan 5000 onderdelen, en dat zie je dan staan zonder kleren. Jonathan is hoofd van de Ferrari crew, en hij legt mij uit wat er allemaal in de pitbox gebeurt. Hij en ik klikken gelijk, als hij door krijgt dat ik een groot fan van de sport ben, en ik goed bij kennis ben over het afstellen van wagens. Jonathan :”Meestal komen er als guest bij ons mensen die vragen of Mansell nog voor ons rijdt, maar met jou is het net even wat anders.” Ik zet mijn zonnebril af en vraag Johathan naar mijn ogen te kijken, aangezien die zichtbaar mijn emotie uitdrukken. Ik had werkelijk tranen van geluk! Een hele dikke knuffel was het resultaat van de tranen, evenals respect. Uiteindelijk heb ik zo’n 10-15 minuten met Jonathan staan praten over de auto van nu, en die van vorig jaar. De filosofie achter de auto van dit jaar, en ga zo maar verder. Voor mij echt een waanzinnig gesprek waarin ik veel over de “ingrediënten” van Ferrari te horen heb gekregen. Links van mij ligt het bodywork van de Ferrari. Charles rijdt met nummer 16, en Sebastian met 5. Het nummer 16 staat er nog op, en ik vraag Jonathan of ik er een nummer af mag pulken. Hij schiet in zijn lag, en stemt in met de onverwachte vraag (#durftevragen). Toen ik klaar was met pulken (haha) was het tijd om richting de lunch te gaan.

Jonathan, hoofd crew Ferrari.

Nog redelijk beduusd van de surpise komen we de hospitality unit van Ferrari binnen. De lunch is al gaande dus we kunnen gelijk aanschuiven om te eten. Samen met Mario (en zijn vriendin) bespreken we wat we net allemaal hebben gezien. Dichterbij kom je simpelweg niet, dat maakt het zo bijzonder. Rechts van ons aan een ander tafeltje zit Marc Gené, testrijder van Ferrari, samen met zijn vrouw te eten. Het eten is werkelijk fenomenaal, en ik geniet er met volle teugen van! De lunchtijd van het Ferrari team is over, en zij bevinden zich weer richting de pits. Opeens staat Marc Gene aan onze tafel om zich voor te stellen. Ik bied hem een stoel aan en hij komt er bij zitten. Marc is een erg sociaal mens, en hij praat met ontzettend veel passie over Ferrari. Wat later in het gesprek komt het DAS systeem (Dual Axis Steering) van Mercedes ter sprake, aangezien dit systeem revolutionair is. Vanuit Ferrari is er op dat moment veel verbazing, en zij zien niet in hoe Mercedes dit systeem werkend heeft gekregen op een Formule 1 bolide. Iedereen in de paddock is trouwens verrast door dit stukje techniek van Mercedes. Het houd de gemoederen i.i.g. flink bezig bij Ferrari. Het eten is inmiddels op, en Francesca komt ons ophalen voor de rest van de middag. Ze vraagt niet eens meer waar ik naartoe wil want het antwoord is toch tot nu toe altijd hetzelfde geweest.

Marc Gené, testrijder van Ferrari.

Mario en zijn vriendin besluiten om mee te gaan. De pits was nog open voor publiek, en dat gaf mij een mooi moment om met Marc Gené op de foto te gaan. Gelukkig staan wij aan de goede kant van het afzetlint, lekker rustig! Tevens bood het mij de kans om het Ferrari team aan het werk te zien op de plek waar ik tijdens de lunch was geweest. Wat een drukte in de pitsstraat, echt niet normaal! Duizenden mensen lopen op en af om een glimp van de bolides op te vangen en te vereeuwigen met een foto/video/selfie. Het lijkt mij een geschikt moment om nog even snel een sigaret te gaan roken achter de pits voor het testen weer begint. Ik sta even heerlijk te relaxen met een sigaretje, zie ik het ineens heel erg druk worden bij de hospitality unit van Ferrari. honderden mensen die zich opdringen voor de unit tot aan waar ik sta te roken. De afstand tussen mij en de unit is zo’n 75 meter. Opeens zie ik een rood Ferrari petje uit de unit naar buiten komen, en het blijkt Vettel te zijn. Hij moet echt moeite doen om door de drukte heen te komen, en hij had niemand bij die hem daarmee helpt. Ik sta dichtbij de ingang van Ferrari, en uit een reflex houd ik mijn armen wijd, en loop ik richting Vettel om (serieus waar) de drukte af te vangen! Seb sprint voorbij knipoogt en zegt :”Thank you!” Haha, voor mij was dat een onvergetelijk moment!

Uiteraard wilde ik graag een foto met Mario. Wat een geweldige kerel!

Het is tevens voor mij het moment om weer naar de pits te gaan. Francesca, Mario, en zijn vriendin waren inmiddels al in de pits. Francesca had wederom voor een headset gezorgd. Het blijft genieten om zo dichtbij de Formule 1, en het team van Ferrari in het bijzonder te mogen aanschouwen. Het geluid van de pit limiters is ook echt speciaal! Je hoort de motor protesteren tegen de begrenzer, met als ongekend gruwelijk gepruttel als gevolg. Aan het einde van de pitsstraat wordt de begrenzer van de motor gehaald en daarmee dik 900 pk vrijgelaten op het (redelijk) warme asfalt van Barcelona.

De SF 1000 op “blokken.”

Via de headset hoorde we dat Vettel stints zou gaan rijden van 12-15 rondjes. Ik denk dat het in eerste instantie is om Sebastian te laten wennen aan de SF 1000, en tevens de data die nu opgedaan wordt te vergelijken met die van Leclerc. Het geeft mij i.i.g. perfecte gelegenheid om beeldmateriaal te verzamelen. Het is onderling erg gezellig, en daarmee vliegt de middag voorbij. Samen met Francesca ga ik een sigaretje roken achter de pits. Een mooie gelegenheid om haar alvast te bedanken voor de afgelopen twee dagen. Rond de klok van 5 uur besluit ik dat het mooi is geweest. Ik heb Mario een dikke knuffel gegeven, aangezien hij een fantastisch persoon is, en hij mij in deze twee dagen inzichten heeft gegeven over het leven die ik zelf niet had gezien. Ik beweeg me richting de uitgang van de paddock met wederom een Ferrari tas, en app de Zwitser dat ik onderweg ben. Eenmaal aangekomen bij de auto heb ik hem de Ferrari tas gegeven, als dank voor het transport.

Sebastian Vettel rijdt voor de eerste keer de pits uit met de nieuwe SF 1000.

Het waren werkelijk fantastische dagen te gast bij Ferrari. Voor mij is de cirkel op het gebied van Formule 1 nu rond.

Scuderia Ferrari ontzettend bedankt voor de onvergetelijke ervaring, en wie weet tot volgend jaar!

%d bloggers liken dit: