Achter de schermen bij het Scuderia Ferrari Formule 1 team 2:

Eerst van Portugal terug naar Rotterdam om vervolgens naar Barcelona te vliegen. Het was met het dagje wel zeg! Het weer is nog altijd goed, zo’n 17 graden in de avond. En gelukkig niet al teveel verkeer op de weg. De rit naar het hotel duurt zo’n 40 minuten. Eenmaal aangekomen bij het hotel check ik snel in, en loop ik naar de bar voor een heerlijk koud glas bier. Het hotel ziet er goed uit, en de sfeer is uiterst gezellig te noemen. Er zijn meerdere Formule 1 fans, maar ook journalisten in het hotel, en dat is niet gek gezien het feit dat het testen morgen gaat beginnen. Je voelt en ziet de F1 vibe bij iedereen! Ik besluit om buiten te gaan zitten, aangezien je binnen niet mag roken.

Hotel Arrey Alella, Barcelona.

Zo, nu eerst eens genieten van mijn biertje, en checken of ik mail heb gehad van Francesca ( Scuderia Ferrari). De bevestigingsmail is binnen, dus ik kan achterover gaan hangen. Alles is geregeld. Alleen moet ik morgen even bij het hotel waar Ferrari verblijft mijn toegangskaart ophalen. Ik kan er vanaf 9.00 uur in de ochtend terecht. Ondertussen zijn er wat meer mensen buiten gaan zitten. Ik zie een stelletje links van mij geheel gekleed in Red Bull kleding. In eerste instantie dacht ik dat het van die voetbal fan typetjes waren, maar al snel blijkt dat het wel mee valt. Het stelletje is afkomstig uit Nederland. Vervolgens komt er een Zwitser aangelopen en vraagt of hij erbij mag komen zitten. Natuurlijk geen probleem. Het bier smaakt goed, het is gezellig, maar ik druip hem toch af naar bed. Ik wil morgen top fit zijn, en me vooral niet verslapen!

De volgende ochtend ben ik om 6.30 al klaar wakker! Eerst een Cappuccino en een sigaret. Het is nog vroeg maar je voelt en ruikt dat het mooi weer wordt. Snel onder de douche en naar het restaurant. Ontbijt besteld, en nog een Cappuccino. Ik zit lekker te eten, komt die Zwitser van gisteravond de hoek om gelopen. Hij is ook alleen op reis, net zoals ik. Ik vraag hem om bij mij aan te schuiven. We raken aan de praat, en hij vraagt hoe ik naar het circuit ga. Met de taxi zeg ik. Ik kan met de Zwitser meerijden en besluit dat ook te doen. Hij zet mij af bij het hotel waar Ferrari verblijft, en dan pak ik vanaf daar de taxi.

Eenmaal aangekomen bij het hotel waar Ferrari verblijft bedank ik de Zwitser, en ik loop naar binnen. Bij de receptie neem ik een Ferrari enveloppe aan, met daarin alles wat ik nodig heb voor die dag.

Met deze pas kom je het circuit op t/m de paddock, en dan krijg je van Ferrari nog een pas!

Ik vraag bij de receptie of zij een taxi voor me wil bellen. Na 10 minuten staat er een taxi voor de deur. Ik doe de rechter voordeur open, en vraag of ik daar mag gaan zitten. Net als ik zit gaan de twee achterdeuren open, en stappen er een vrouw, en een jongere gast in. Ik draai om, en alle drie tegelijk zeggen we, oh! Ik schiet in mijn lach door de reactie van de vrouw, en die jongen die zij bij heeft ook. Ik vraag waar ze naartoe gaan, en ze blijken ook naar het circuit te gaan voor de Formule 1. De vrouw heeft een een bekend gezicht. Helemaal kan ik haar (nog) niet plaatsen. We raken wat aan de praat over de Formule 1 en, het kwartje valt! Ben jij de vrouw van Andrea Stella toevallig? En zij antwoord met een volmondig, maar ook een iets wat verbaasde ja. Andrea is al jaren actief in de Formule 1, en heeft een hele tijd voor Ferrari gewerkt. Tegenwoordig werkt Andrea bij McLaren. Een beetje Formule 1 fan weet meer dan alleen wie de coureurs zijn zeg maar. Die jonge gast blijkt haar en Andrea’s zoon te zijn. Ik schat hem op een jaar of 17. Zijn vader heeft een indrukwekkende c.v. opgebouwd in de F1, en ik ben dan ook erg benieuwd wat hij wil worden als hij klaar is met zijn school. Helemaal eruit is hij nog niet, maar waarschijnlijk wil hij journalist worden. Puur om over de Formule 1 te kunnen/mogen praten. In het F1 wereldje zelf wil hij niet werken, want hij heeft allang door wat voor een slangenkuil dat het is. Laat staan het aantal dagen dat de teams met personeel van huis zijn per jaar. Aangekomen bij het circuit delen we de rekening, en lopen we met zijn drieën de paddock op. Ik ben eerder bij Ferrari dan zij bij McLaren, dus ik bedank beide voor de aangename rit naar het circuit. Het is pas half 10 in de ochtend, en ik heb afgesproken met Ferrari om 11 uur. Ik besluit vast wat rond te gaan kijken, want de Formule 1 teams zijn om 9.00 uur begonnen met de eerste testdag van 2020.

De mobile garage van Ferrari, wat tevens onderdak bied voor de teambesprekingen.

Er is volop beweging op de paddock. Vele fans, journalisten, en teamleden stappen druk over de paddock allemaal compleet toegewijd aan wat er op en naast de baan gebeurt. Dan pas besef ik eigenlijk pas echt dat ik zo meteen bij Ferrari “op de koffie” mag. Het lijkt net of ik in een soort van Formule 1 vacuüm getrokken wordt op dat moment. Ferrari is zowat de ziel van de Formule 1. Het team is een van de succesvolste zo niet het succesvolste Formule 1 team. Met 16 constructeurs kampioenschappen, en 15 coureurs kampioenschappen heeft het team van Ferrari heel wat gewonnen.

De mobile garage (onder), en het gedeelte van de teambesprekingen (boven) van het Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

Mijn hemel, kleine Jacky uit Herpt gaat dit echt meemaken! Ik weet wat het leven me heeft gebracht tot dit moment. Het gevoel wat ik heb is zo intens, onmogelijk te beschrijven. Terwijl ik rond loop over de paddock kan ik het maar moeilijk bevatten eigenlijk. Dan gaat mijn telefoon. Ik neem op, en het is Francesca! Ze was eerder op het circuit en besloot me te bellen om te zien of ik er al was. Uiteraard ben ik er al! Aangekomen bij Ferrari wordt ik keurig netjes door Francesca opgewacht. We schudde elkaar de hand, en dan wordt het tijd om bij Ferrari naar binnen te gaan!

De hospitality unit van Ferrari.

Trapje op, en de schuifdeuren gaan open. Heel druk is het er binnen niet, aangezien de monteurs en engineers in de pitbox aan het werk zijn. En dan is het ook nog eens de aller eerste testdag van het nieuwe seizoen. Heel team Ferrari staat onder zware druk om te presteren. Vanuit moederland Italië, de “tifosi”, snakken naar overwinningen en wereldtitels. Ferrari staat alweer meer dan een decennium droog als het op titels aan komt, en dat is zeer goed te voelen. Ik voel me zo nederig en klein op het moment Francesca vraagt wat ik wil drinken. Uiteraard een Cappuccino! Samen gaan we zitten, en we wachten nog op een iemand, Mario. Het is nog net geen 11 uur inmiddels. Tussentijds laat Francesca het schema zien wat zij voor ogen heeft voor mij en de overige gasten. Deze dag zijn we maar met z’n tweeën(!), ik en ene Mario. Eigenlijk drie, namelijk nog een Amerikaanse Pool. Echter was die druk met zijn fotoalbum met selfies van hem en F1 coureurs. Zijn doel was om die dag alle handtekeningen op die foto’s te krijgen. Begrijpelijk dat hij een andere bedoeling had tijdens zijn bezoek aan Barcelona. Francesca verteld mij dat Mario een Ferrari Corse Clienti is, al 15 jaar. Een clienti is meer dan een Ferrari bezitter. Dit soort klanten van Ferrari hebben meerdere exclusieve Ferrari modellen “in de garage staan”, en daarnaast hebben zij een of meerdere oude racewagens van Ferrari gekocht. Ferrari is in meerdere kampioenschappen betrokken, dus er is voor iedere clienti wel wat te vinden om aan te kopen op het gebied van racewagens. Men koopt een “oude” racewagen van Ferrari, die blijft bij Ferrari gestald, en wordt ook door Ferrari (tegen betaling) onderhouden. Meerdere keren per jaar host Ferrari de zogenaamde clienti dagen, en dan worden de klanten uitgenodigd om met hun aangekochte racewagen te komen racen op een circuit. Tijdens de circuitdagen voor de clienti’s worden zij professioneel bijgestaan door Ferrari monteurs.

De ingang van de hospitality unit van Ferrari. Rechts in het zwart Sky Sports presentatrice, Federica Masolin.

Nadat we het schema hebben doorlopen komt Mario binnen. Een nette, charmante man van (schatting) in de 50 ergens. Hij stelt zich voor en schuift bij ons aan. We raken met z’n drieën gezellig aan de praat, en bij mij daalt de rust en het overzicht weer een beetje in. Wauw, ik zit gewoon met een Cappuccino aan tafel bij Ferrari! En op de beeldschermen zie ik de rondetijden van de coureurs, en live hoor ik het geluid van de bolides waarin ze rijden, terwijl ik lurk van mijn Cappuccino! Ongekend! Nog nooit was wakker worden zo fijn! Nee, er bestaat geen vrouw in de wereld die mij zo een gevoel kan geven, alhoewel! Francesca stelt voor om een rondje te maken bij Ferrari, oftewel we gaan naar de pitbox! De pitbox van Ferrari, dat is voor mij het meest ultieme wat er is! De Ferrari crew live aan het werk zien in de pits, ongekend dat ik dat nu ga meemaken! We lopen de unit uit, en Francesca vraagt of ik nog snel even een sigaret wil roken (zij rookt ook namelijk). Ik kon die sigaret wel gebruiken, want nu stond ik inmiddels 25 meter van de pitbox van Ferrari af, en zag ik de Ferrari mensen druk in de weer als mieren. Totaal niet chaotisch zoals de meeste denken dat de Italianen zijn. Er hangt echt een magische vibe rond het “rode team”. De sigaret is op en we lopen de linkerkant van de pitbox in, want rechts is hermetisch afgesloten omdat daar de nieuwe Ferrari in en uit rijdt.

Dit is een foto die ik heb gemaakt vanuit de pitsstraat. Hier moesten we doorheen om in de pitsstraat uit te komen.

Charles Leclerc is op de baan namens Ferrari, want Sebastian Vettel is ziek. Persoonlijk denk ik dat Vettel “ziek” is van een eerder gesprek met Ferrari topman en CEO Louis Camilleri (CEO van Ferrari en voorzitter van Philip Morris International). Dhr. Camilleri heb ik eerder die ochtend gezien in de hospitality unit. Francesca heeft mij tijdens het bakje Cappuccino verteld dat haar vader oud manager is van Daniel Ricciardo, en dat Ferrari de positie van “Seb” aan het overwegen is. Ja, zo grof is de wereld van de Formule 1 dus gewoon, ondanks dat je als Vettel zijnde 4 wereldtitels op zak hebt. Jeetje, dan ben je ook net een klein uur bij Ferrari op bezoek, en dan krijg je echt “het laatste F1 nieuws” aangeboden vanuit de bron van waar het verhaal vandaan komt! Ik dacht dat de normale wereld al hard was, maar dit is gewoon meedogenloos! Op dat moment kon ik niet veel met die informatie, maar ik begreep maar al te goed dat de dagen van Sebastian waren geteld bij Ferrari. Later bij terugkomst in het hotel heb ik mijn maat (David) gebeld, en hem met die informatie verrijkt. Onze conclusie was dat het waanzin zou zijn om Vettel van de hand te doen! Jaren lang heeft Ferrari tientallen miljoenen in hem geïnvesteerd, om vervolgens niet met hem door te gaan! Het maakt voor mij wel duidelijk, dat Charles (Leclerc) het nieuwe lievelingetje is bij Ferrari.

Seb later op de dag ondanks dat hij ziek is. De sponsorverplichtingen gaan gewoon door.

Eenmaal door de pitbox gelopen te zijn komen we aan in de pitsstraat. Rechts van mij zie ik de Ferrari Box, en links van mij is de box van Renault met de altijd goedlachse Daniel Ricciardo. Mijn God, daar sta ik dan! F1 bolides die op de begrenzer voorbij pruttelen om vervolgens “volle bak” te verdwijnen uit het zicht het circuit op. Ik sta letterlijk middenin de pad van het werkgebied van het Ferrari team. Wauw! Banden, onderdelen, van alles komt er achter mijn rug voorbij. Zo ontzettend dichtbij ben ik nog nooit geweest! Iedere Ferrari medewerker die voorbij komt groet je ook alsof het heel normaal is dat je daar staat! WTF!? We staan inmiddels een kleine 15 minuten te kijken wat er allemaal gebeurt in de wondere wereld van de Formule 1, en mijn mobiele telefoon maakt overuren met het maken van filmpjes, en foto’s! Zo apart om mee te mogen maken! Nergens kan ik meer aan denken, en de tranen stonden in mijn ogen van blijdschap! Gelukkig heb ik het merendeel een zonnebril op, haha! Francesca ziet al snel wat Formule 1 voor mij betekend. Ze vraagt of ik nog zin heb in een sigaret (het is twee uur ’s nachts, we liggen in bed in een hotel. Guus Meeuwis) , en ik loop met haar mee de paddock op. Ik sta even heerlijk bij te komen met een sigaret en ik krijg maar niet onder woorden wat ik zojuist heb meegemaakt. Francesca (Italiaanse) voelt zich zichtbaar vereerd door mijn gevoel wat ik probeer uit te leggen. Daardoor doe ik mijn zonnebril heel even omhoog, en laat ik Francesca letterlijk zien wat deze dag in zoverre voor mij heeft betekend. Francesca besluit om planning van die dag overboord te gooien, aangezien ze “omringd” is door twee echte die hard F1 fans. Mario, is al zo vaak bij Ferrari te gast geweest, dat het voor hem enigszins een normale zaak is geworden. Het mooie aan Mario is, dat hij zichzelf wegcijfert omdat hij ziet dat ik echt helemaal euforisch ben door mijn bezoek aan Ferrari! Zichtbaar genoot hij van mijn enthousiasme, en waarschijnlijk zag hij zichzelf terug in mij toen hij voor het eerst bij Ferrari “op de koffie ging”. De derde persoon, die Amerikaanse Pool was in geen velden of wegen te bekennen. Die was waarschijnlijk erg druk met zijn fotoalbum vol selfies. Het enige waar ik en Mario rekening mee mogen houden, is dat rond de middag er lunch is bij Ferrari en opvolgend een meet & greet met Charles Leclerc. De rest mogen we zelf invullen, en we hebben heel de dag vrije toegang tot de pits, en de hospitality unit!

Wordt Vervolgt!

Jack

%d bloggers liken dit: