Jack’s aandelen 2:

Het portfolio was in eerste instantie anders ingericht dan nu. In eerste instantie had ik er nog redelijk wat traditionele aandelen in zitten zoals; banken, oliebedrijven, verzekeraars, en vastgoed.

Voor mij was, en is het nog altijd een nieuwe vorm van kapitaal opbouwen. Dus ik ben vertrokken met de “mindset” zoals je het gemiddeld een beetje aangeleverd krijgt van iedere analist, beurs mogul, of trader. Het spreiden van risico is veelal het eerste advies wat je krijgt. De 1.0 versie van mijn portfolio heb ik maximaal twee weken laten draaien. Ik heb de aandelen aangekocht met de wetenschap te “blijven zitten” voor tenminste 2-5 jaar. Gedurende die twee weken hoorde ik steeds het zinnetje; het spreiden van risico in mijn hoofd. Iedere dag ben ik minimaal 8-10 uur bezig met de beurs . Het enige wat je bezig houd gedurende die tijd is het nieuws omtrent de bedrijven waarvan je aandelen bezit, en het wereldnieuws. Met rond de 20 aandelen is er iedere dag genoeg te lezen, en dat is ook een van de dingen aan de beurs die ik ontzettend tof vind. Je huiswerk is nooit af!

Het spreiden van risico klinkt eigenlijk best negatief, nietwaar? Sterker nog, het klinkt mij eerder als een vorm van onzekerheid, misschien ook wel onwetendheid. Waarom ben ik gaan investeren zoals de meeste het doen? Traditionele aandelen laag kopen, om ze vervolgens bij de gewenste groei weer te verkopen. Nee, dat past helemaal niet bij mij. Op het moment ik het op deze manier naar mezelf uit had gelegd wist ik wat ik moest doen met het portfolio. Het spreekwoordelijke kwartje was gevallen. Persoonlijk houd ik mezelf enorm bezig met de toekomst van deze planeet. Al meer dan 5 jaar ben ik meer dan gemiddeld geïnteresseerd in alles wat de wereld aan gaat. Ik kan me inmiddels een aardig beeld vormen van hoe ik (persoonlijke mening) denk dat de wereld “eruit komt te zien” in vrijwel alle lagen van onze maatschappij, wereldwijd.

Nadat ik de traditionele aandelen van de hand had gedaan ben ik mezelf gaan focussen op waarop ik denk dat maatschappelijk de meeste groei zit de komende 10 jaar. Om economisch en maatschappelijk te kunnen blijven ontwikkelen en groeien hebben we mijn inziens 5G keihard nodig. De ontwikkeling van het nieuw netwerk is in volle gang. Ieder land heeft zo zijn pilots draaien en zo wordt 5G langzaam geïmplementeerd. Uiteindelijk zullen we hopelijk met een jaar of 5 voor het grootste gedeelte wereldwijd voorzien zijn van het nieuwe netwerk. Vanuit het bedrijfsleven is de vraag naar 5G hoog. 5G gaat voor een revolutie zorgen, daar ben ik persoonlijk inmiddels 100% van overtuigd. Ik noem het 2.0 portfolio het “back to the future” portfolio. Want dat is precies wat we gaan doen!

Het 1.0 portfolio.

Alkaline (water), Galapagos (pharmaceutisch bedrijf), Thunderbird Resorts (hotels), en Beyond Meat (duurzaam eten) zijn de enige overgebleven traditionele aandelen. De overige aandelen zijn TECH bedrijven en bedrijven die (mede) verantwoordelijk zijn voor het tot stand komen van het 5G netwerk en dataopslag. Alleen Canopy Growth springt er nog tussenuit. Canopy Growth is een cannabisbedrijf gevestigd in Smiths Falls, Ontario.

NOKIA en Ericsson

Nokia en Ericsson zijn zeer grote spelers in de westerse telecommunicatie, en infrastructuur. Deze twee bedrijven hebben bij de vorige overgang(en) van 2 naar 3G,en van 3 naar 4G een enorme piek in waarde gekend. Nu staan we weer aan de vooravond van een overgang en ik verwacht eigenlijk dat wederom hetzelfde zal gebeuren voor deze twee bedrijven.

Nokia stond medio maart 2000 op 60,- Euro, en Ericsson stond in die tijd op 79,- Euro.

Nokia Corporation is een beursgenoteerde Finse fabrikant die zich tot 2013 voornamelijk toelegde op telecommunicatieapparatuur. Nokia’s slogan was Connecting People. Nadat Microsoft op 3 september 2013 de mobiele tak van het bedrijf overgenomen had, ging het in sterk afgeslankte vorm verder op het gebied van netwerkinfrastructuur, navigatiediensten en de ontwikkeling van nieuwe technologieën. In 2016 nam Nokia het Franse bedrijf Alcatel – Lucent over, dit realiseerde een verdubbeling van de omvang. Het hoofdkantoor is gevestigd te Espoo.

Ericsson (Telefonaktiebolaget LM Ericsson) is een multinational networking en telecommunicatie bedrijf met hoofdzetel in Stockholm. Het bedrijf biedt services, software en infrastructuur in de informatie- en communicatietechnologie voor telecommunicatie-exploitanten, traditionele telecommunicatie en internet protocol (IP) netwerkapparatuur, mobiele en vaste breedband, operaties en business ondersteunende diensten, kabel-tv, IPTV, video-systemen, en een uitgebreid diensten operatie. Ericsson had 35% marktaandeel in de 2G / 3G / 4G infrastructuurmarkt mobiele netwerk in 2012.

Nokia 8.3 5G.
Ongeëvenaarde snelheden met 5G
Gedaan met onnodige vertragingen. Speel Stadia-games zonder afleiding, stream films en deel content via 5G. Bovendien is het Qualcomm® Snapdragon ™ 765G-modulaire platform geoptimaliseerd voor 5G, waardoor je klaar bent voor de toekomst.

%d bloggers liken dit: